Külbastı

Tarifi Oktay Usta nın tariflerinden aldım. Çok güzel oldu

Malzemeler:

1 kilogram et, 3 çorba kaşığı tereyağı 3 baş sarımsak, 1 su bardağı su, 1 fincan sirke, tuz, Kara biber

Yapılış: Koyun, kuzu ya da dana etini ince dilimler halinde doğrayalım yada kasaba hazırlatalım. Etlerimizi bir sahana alalım.   Birkaç baş sarımsağı ince ince kıyalım, 2 yemek kaşığı su, kekik ve 1 fincan sirke ile etlerin üstü örtülünceye kadar sahana boca edelim. Etlerimiz bu sosun içinde bir kaç saat beklesin. Daha sonra etlerimizi ızgarada orta ateşte önlü arkalı pişirelim. Sıcak olarak , yanında salatayla servis yapalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler