Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Portakalli Cheesecake

Super bir tatli, hem cok hafif hemde icerigi itibariyle kucuklerede uygun. Misafirleriniz icinde havali bir tatli. 

Taban Malzemeleri: 1 paket yulaflı bisküvi, 1/2 paket pötibör bisküvi, 1.5 yemek kasigi tereyağı
Dolgu Malzemeleri: 450 gr labne peyniri, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı un, 3 yumurta, 1 kucuk kutu ( 200 ml) krema yoksa 1 çay bardağı yogurt. 
Üzeri için: 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı nişasta 
Yapilis: Kek tabani icin biskuvilerimizi robotta un haline getirelim. Tereyagimizi eritelim ve biraz ilitalim daha sonra ezilmis biskuvilere ekleyerek iyice karistiralim. Hamuru kelepçeli kek kalıbımizin tabanına bastırarak yayalim. Buzlukta 15-20 dakika bekletelim. Diger yandan yumurta sarilarimizi aklarindan ayiralim ve sarilari mikserle kopurene kadar cirpalim. Labne peynirimizi, şeker ve kremayida yumurtalara ekleyip 3-4 dakika daha cirpalim. Baska bir kasede yumurta aklarimizi mikserle iyice cirpalim, un ve vanilyayida ekleyerek bir kac dakika daha cirpalim. Bu karisimi peynirli karisima ilave ederek hepsini birlikte bir kac dakika daha cirpalim. Peynirli karismimizi buzlukta beklettigimiz biskuvilerin uzerine dokelim. Onceden isittigimiz 170 derece firinda 30-35 dakika pisirelim. Cheesecakemizi firindan aldiktan sonra biraz sogutalim. Bir yandan uzeri icin olan malzemelerimizi yani portakal suyu, su, şeker ve nişastayı karıştırıp orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirelim. Soguttuktan sonra cheesecakein uzerine dokerek buzdolabinda bekletelim. Isterseniz uzerini erimis cikolata ile susleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder