Portakalli Cheesecake

Süper bir tatlı, hem çok hafif hem de içeriği itibariyle küçüklere de uygun. Misafirleriniz içinde havali bir tatlı. 

Taban Malzemeleri: 1 paket yulaflı bisküvi, 1/2 paket pötibör bisküvi, 1.5 yemek kaşığı tereyağı

Dolgu Malzemeleri: 450 gr labne peyniri, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı un,  3 yumurta, 1 küçük kutu ( 200 ml) krema yoksa 1 çay bardağı yoğurt. 

Üzeri için: 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı nişasta 

Yapılış: Kek tabanı için bisküvilerimizi robotta un haline getirelim. Tereyağımızı eritelim ve biraz ılıtalım daha sonra ezilmiş bisküvilere ekleyerek iyice karıştıralım. Hamuru kelepçeli kek kalıbımızın tabanına bastırarak yayalım. Buzlukta 15-20 dakika bekletelim. Diğer yandan yumurta sarılarını aklarından amiralim ve sarıları mikserle köpürene kadar çırpalım. Labne peynirimizi, şeker ve kremayı da yumurtalara ekleyip 3-4 dakika daha çırpalım. Başka bir kasede yumurta aklarımızı mikserle iyice çırpalım, un ve vanilyayı da ekleyerek bir kac dakika daha çırpalım. Bu karışımı peynirli karışıma ilave ederek hepsini birlikte bir kaç dakika daha çırpalım. Peynirli karışımımızı buzlukta beklettiğimiz bisküvilerin üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Cheesecaki fırından aldıktan sonra biraz soğutalım. Bir yandan üzeri için olan malzemelerimizi yani portakal suyu, su, şeker ve nişastayı karıştırıp orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirelim. Soğuttuktan sonra cheesecake’in üzerine dökerek buzdolabında bekletelim. İsterseniz üzerini erimiş çikolata ile süsleyebilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler