Tavuklu Krep


Malzemeler: 500 gr tavuk bonfile, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 7-8 adet mantar, 2 çorba kaşığı bezelye, karabiber, sıvı yağ

Krep Malzemeleri: 3 yumurta, 1.5 su bardağı un, 1.5 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz.

Yapılışı: Tavuk bonfileyi küçük parçalar halinde doğrayalım. Tavanın içine sıvı yağı ( 2 yemek kaşığı ) koyalım ve sotelediğimiz soğan ve sarımsaklarımızı ve tavuklarımızı ekleyelim. 5-10 dakika kavurduktan sonra mantarlarımızı da ilave edip kavurmaya devam edelim. Pişince karabiberi ve tuzu ilave edelim.

Krep Yapılışı: Krep yapacağımız kaba sütümüzü , yumurtayı, yağ ve tuzu koyalım. İyice karıştıralım. Üzerine unu da ilave edip bulamaç haline getirelim. Teflon tavamızı 2 kaşık sıvı yağla yağlayalım ve  karışımdan bir kepçe büyüklüğünde karışımı akıtalım . Orta ateşte pişirelim. Bir yüzü kızarınca geniş bir spatula yardımı ile öbür yüzünü çevirip kızartalım. 

Pişirdiğimiz kreplere önceden hazırladığımız harçları paylaştıralım ( Ben büyük bir tavada resimdeki gibi büyük bir krep yapıp 3 taneye paylaştırıyorum harcı) Kreplerimizin ucunu elimizle bastırarak kapatalım. Üzerlerine kaşar rendeleyelim ve 170 derecede 5 dakika pişirelim. Salata ile servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler