Tavuklu Krep
Malzemeler: 500 gr tavuk bonfile, 1 adet kuru
soğan, 2 diş sarımsak, 7-8 adet mantar, 2 çorba kaşığı bezelye, karabiber,
sıvı yağ
Krep Malzemeleri: 3 yumurta, 1.5 su bardağı un, 1.5 su
bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz.
Yapılışı: Tavuk bonfileyi küçük parçalar halinde
doğrayalım. Tavanın içine sıvı yağı ( 2 yemek kaşığı ) koyalım ve sotelediğimiz
soğan ve sarımsaklarımızı ve tavuklarımızı ekleyelim. 5-10 dakika kavurduktan
sonra mantarlarımızı da ilave edip kavurmaya devam edelim. Pişince karabiberi
ve tuzu ilave edelim.
Krep Yapılışı: Krep yapacağımız kaba sütümüzü ,
yumurtayı, yağ ve tuzu koyalım. İyice karıştıralım. Üzerine unu da ilave edip
bulamaç haline getirelim. Teflon tavamızı 2 kaşık sıvı yağla yağlayalım
ve karışımdan bir kepçe büyüklüğünde karışımı akıtalım . Orta ateşte
pişirelim. Bir yüzü kızarınca geniş bir spatula yardımı ile öbür yüzünü çevirip
kızartalım.
Pişirdiğimiz kreplere önceden hazırladığımız harçları paylaştıralım ( Ben büyük bir tavada resimdeki gibi büyük bir krep yapıp 3 taneye paylaştırıyorum harcı) Kreplerimizin ucunu elimizle bastırarak kapatalım. Üzerlerine kaşar rendeleyelim ve 170 derecede 5 dakika pişirelim. Salata ile servis yapalım.
Pişirdiğimiz kreplere önceden hazırladığımız harçları paylaştıralım ( Ben büyük bir tavada resimdeki gibi büyük bir krep yapıp 3 taneye paylaştırıyorum harcı) Kreplerimizin ucunu elimizle bastırarak kapatalım. Üzerlerine kaşar rendeleyelim ve 170 derecede 5 dakika pişirelim. Salata ile servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder