Fried Meatball with Jasmine Pilaf
1-Turkish Recipe
Malzemeler:
Yarım kilo köftelik kıyma,1 orta boy kuru soğan, 1 dilim bayat ekmek içi
Kimyon, 5-6 dal maydonoz, Karabiber, Tuz, 1 yumurta, yarım çay bardağı zeytinyağı.
Yapılışı
Soğanı ve bayat ekmeği rendeleyelim. Kıymaya tuz, yumurta, karabiber, soğan ve ekmek içinide ilave ederek iyice yoğuralım.
Yoğurduğumuz kıymayı top haline getirelim ve kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avucunuzla yuvarlayarak köfte şekli verin.Vaktiniz varsa köfteleri kapalı bir saklama kabında buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Tavamızda zeytinyağını iyice kızdıralım ve köfteleri önlü arkalı pişirelim.İçlerinin iyi pişmesi için kısık ateşte pişirelim. Yanında yaseminli pilav ve dilimlenmiş domates, kızarmış yeşil biber ve ayranla servis yapalım.
Yarım kilo köftelik kıyma,1 orta boy kuru soğan, 1 dilim bayat ekmek içi
Kimyon, 5-6 dal maydonoz, Karabiber, Tuz, 1 yumurta, yarım çay bardağı zeytinyağı.
Yapılışı
Soğanı ve bayat ekmeği rendeleyelim. Kıymaya tuz, yumurta, karabiber, soğan ve ekmek içinide ilave ederek iyice yoğuralım.
Yoğurduğumuz kıymayı top haline getirelim ve kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avucunuzla yuvarlayarak köfte şekli verin.Vaktiniz varsa köfteleri kapalı bir saklama kabında buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Tavamızda zeytinyağını iyice kızdıralım ve köfteleri önlü arkalı pişirelim.İçlerinin iyi pişmesi için kısık ateşte pişirelim. Yanında yaseminli pilav ve dilimlenmiş domates, kızarmış yeşil biber ve ayranla servis yapalım.
Not: Yaseminli pilavın tarifini daha sonra pilavlar kısmında bulabilirsiniz.
2-English Recipe
Ingredients: 500 gr minced beef ( finely ground) ,2 onions, 1 cup parsley, black pepper, cumin, 1 egg, salt, 1 slice crumb, 1/2 cup olive oil.
Firstly, saute the onion and combine with the crumb. Then, mix all the ingredients in a large bowl. Knead well for 10 minutes. Leave it in the fridge at least for 2-3 hours. Wet palms with warm weather and form meat into walnut shaped meat balls. Heat olive oil in frying pan and brown meatballs evenly on both slides. Serve them with the Jasmine pilaf, fried green pepper, ayran and sliced tomato.
Firstly, saute the onion and combine with the crumb. Then, mix all the ingredients in a large bowl. Knead well for 10 minutes. Leave it in the fridge at least for 2-3 hours. Wet palms with warm weather and form meat into walnut shaped meat balls. Heat olive oil in frying pan and brown meatballs evenly on both slides. Serve them with the Jasmine pilaf, fried green pepper, ayran and sliced tomato.
Yorumlar
Yorum Gönder