Hamsi Tava

Malzemeler:
Hamsi, Mısır Unu, Kızartmak için sıvı yağ, Tuz.
Yapılış: Hamsilerimizin kılçıklarını ayıklayalım, yıkayalım ve tuzlayalım. Temizlenen hamsilerimizi mısır ununa iyicebulayalım. Tavamıza iki kaşık kadar yağı koyup ve iyice yaydırıp, hamsileri baş tarafı ortaya gelecek şekilde  tavamıza dizelim ve tavanın ortasında kalan boşluğuda hamsiyle dolduralım ve orta ateşte kızartalım. Hamsilerimizin bir yüzü kızarınca bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafı kızartalım.Limon ve salata ile servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık