Tahinli Kuru Baklava


Malzemeler: 8 yaprak baklavalık yufka, 1 su bardağı tozşeker, 1 çay bardağı tahin, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı: Öncelikle tahinimizi ve sıvı yağı iyice karıştıralım.1 yufkamızı düz bir zemine serip üstüne tahin sıvı yağ karışımımızdan fırça yardımıyla sürerek ıslatalım. Üstüne ikinci yufkayı serip ona da aynı işlemi uygulayalım ve ek olarak üzerine 3 çorba kaşığı tozşeker serpelim. Yufkamızın bir ucundan başlayarak sıkı bir rulo yapalım. Bıçakla yaklaşık 4cm uzunluğunda keserek hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim. Kalan 6 yufkayı da aynı işlemden geçirelim. Tahinli karışımdan kalan kısımla yufkalarımızın üstünü hafifçe sıvayalım. Önceden ısıttığımız yaklaşık 170 derece fırında 25-30 dakika pişirelim

Benzer Tarifler 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler