Tahinli Kuru Baklava
Malzemeler: 8 yaprak baklavalık yufka, 1 su
bardağı tozşeker, 1 çay bardağı tahin, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 çay
bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Öncelikle tahinimizi ve sıvı yağı
iyice karıştıralım.1 yufkamızı düz bir zemine serip üstüne tahin sıvı yağ
karışımımızdan fırça yardımıyla sürerek ıslatalım. Üstüne ikinci yufkayı serip
ona da aynı işlemi uygulayalım ve ek olarak üzerine 3 çorba kaşığı tozşeker
serpelim. Yufkamızın bir ucundan başlayarak sıkı bir rulo yapalım. Bıçakla
yaklaşık 4cm uzunluğunda keserek hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim. Kalan 6
yufkayı da aynı işlemden geçirelim. Tahinli karışımdan kalan kısımla
yufkalarımızın üstünü hafifçe sıvayalım. Önceden ısıttığımız yaklaşık 170
derece fırında 25-30 dakika pişirelim
Benzer Tarifler
Yorumlar
Yorum Gönder