Kırmızı Lahana Turşusu


Hem sağlıklı hem leziz bir aperatif 
Malzemeler: 1 adet orta boy kırmızı lahana, 1 çay bardağı sirke, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2-3 diş sarımsak, su
Yapılış: Lahanamızı ince ince kıyalım. Kıydıktan sonra tuzla iyice ovalım. Daha sonra yıkayalım ve turşuyu kuracağımız kavanoza alalım. Üzerine kıydığımız sarımsağı, sirkeyi ve yeterince suyu ekleyelim. En üstede sıvı yağı gezdirelim ve kavanozumuzun ağzını sıkıca kapatalım. Bir haftada turşumuz hazır. Sade servis yapabileceğimiz gibi kıyılmış yeşil zeytinle, kekikle, maydonozla süsleyerekte servis yapabiliriz.  
Benzer Tarifler Icin Tıklayın
Domates Turşusu- Tomato Pickle
Karışık Turşu
Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler