Peynirli Börek



Malzemeler; 5 adet yufka, ½ kg beyaz peynir, 200 gr tulum peyniri, 1/ 2 su bardağı süt, Tuz, 1 demet maydonoz.

Yufkalari Yaglamak Icin Sos: 1 su bardagi ilik sut, 1 yumurta, 1 cay bardagi sivi yag

Yapılış: Peynirlerimizi büyük bir kasede ufalayalim ve icine maydonozları ince ince kıyalım . Yufkalarimizi yaglamak icin gerekli sos malzemelerinide bir kasede iyice karistiralim. Fırın tepsisimizi yağlayalım ve yufkamızın birini kenarları dışa sarkacak biçimde tepsiye serelim ve yufkamizin her yerine hazirladigimiz sostan surelim. Uzerine diğer 2 yufkayıda sirayla soslayarak serelim ve peynir karışımımızı yayalım.Üzerine 2 yufkayıda serip ( her birine sos tan surulecek) en alttaki tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı üstüne kapatalım.Böreğimizi dilimleyip kalan sosu böreğimizin üzerine döküp yarım saat bekletelim.Önceden ısıttığımız orta ısılı fırında pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler