Ayva Tatlısı-Quince Dessert
Malzemeler: 5 adet orta boy ayva, 2,5 çay
bardağı şeker, 2,5 çay bardağı su, 3 tane karanfil,
Süslemek İçin: Kaymak
Hazırlanışı: Kuru üzümlerimizi yumuşamaları için
sıcak suya koyalım. Ayvaların kabuklarını soyalım ve her birini ikiye bölerek
çekirdek yataklarını temizleyelim. Kabukları, çekirdekleri ve karanfiller ile
birlikte yumuşayıncaya kadar bir tencerede haşlayalım. Haşlama suyunu dökmeyelim.
Tencereden aldığımız ayvaları fırın
tepsilerine çekirdek yatağı yukarı gelecek şekilde dizelim. Haşlama suyuna
şeker koyalım ve ayvaların üzerine dökelim. Ayvalar kızarıncaya kadar fırında
pişirildikten sonra üzerlerini kaymakla süsleyelim. İsterseniz
süslemek için kaymakta koyabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder