Pastırmalı Krep
Krep Malzemeleri: 2 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 kahve fincanı un, 1 adet yumurta ,1 çay kaşığı tuz
İç Malzemeleri; 2 orta boy domates, 4-5 adet yesil biber, 50 gr pastırma, 50 gr salam, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri , Tuz.
Beşamel Malzemeleri: 2 tatlı kaşığı un, 2 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı süt ,Tuz
Süslemek için dereotu, patates kızartması
Yapılış: İşe krep hamurunu hazırlamakla başlayabiliriz. Derin bir kaba süt, yağ, un, yumurta ve tuzu koyup hep beraber iyice çırpalım. Elde ettiğimiz karışımı, teflon tavamıza ince şekilde dökelim ve krep hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Bundan sonra, beşamel sos için, tereyağını ocağa koyalım. Eriyince unumuzu ekleyip karıştırarak kavuralım. Kavrulunca ocaktan alıp süt ekleyelim ve karıştırarak muhallebi kıvamıda koyulaşana dek pişirelim. Tuzumuzuda ekleyip ocaktan kaldıralım.
Beşamel Malzemeleri: 2 tatlı kaşığı un, 2 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı süt ,Tuz
Süslemek için dereotu, patates kızartması
Yapılış: İşe krep hamurunu hazırlamakla başlayabiliriz.
İç malzemesi için; Biberlerimizi doğrayalım tenceremizde yağla hafiçe kavuralım, domateslerimizde rendeleyelim biberleri domateslerle birlikte domatesler pelteleşinceye kadar kavuralım, daha sonra küçük dörtgenler halinde doğradığımız pastırmayı ve salamı ilave edelim ve 5 dakika daha kavuralım. Krepleri düz bir zeminde açalım ve ortasına pastırmalı sosumuzdan koyalım ve 1 yemek kaşığı beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edelim. Ortasını doldurduğumuz kreplerimizin yanlarını kapatarak saralım ve yağlanmış fırın tepsisine alalım. Kreplerimizin üzerlerine kalan beşamel sosu yayalım. Onun da üzerine, kalan kaşar peynirini serpip, 150-170 derece fırında 15 dakika pişirelim. Derotu ile süsleyerek, patates kızartmasıyla servis yapabiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder