Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

23 Aralık 2011 Cuma

Tahinli Kuru Baklava


Malzemeler: 8 yaprak baklavalık yufka, 1 su bardağı tozşeker, 1 çay bardağı tahin, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Öncelikle tahinimizi ve sıvı yağı iyice karıştıralım.1 yufkamızı düz bir zemine serip üstüne tahin sıvı yağ karışımımızdan fırça yardımıyla sürerek ıslatalım. Üstüne ikinci yufkayı serip onada aynı işlemi uygulayalım ve ek olarak üzerine 3 çorba kaşığı tozşeker serpelim. Yufkamızın bir ucundan başlayarak sıkı bir rulo yapalım.Bıçakla yaklaşık 4cm uzunluğunda keserek hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim.Kalan 6 yufkayıda aynı işlemden geçirelim. Tahinli karışımdan kalan kısımla yufkalarımızın üstünü hafifçe sıvayalım.Önceden ısıttığımız yaklaşık 170 derece fırında 25-30 dakika pişirelim
Benzer Tarifler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder