Elmalı Kek




Malzemeler: 3 adet yumurta, 300 gr toz şeker, 1 paket vanilya, 1 adet limon kabuğu rendesi 250 gr un, 150 gr margarin veya tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 50 gr ceviz içi, 1 kilo elma, 4 yemek kaşığı un, üzerine pudra şekeri. 

Yapılış: Öncelikle yumurtaları toz şekerle iyice çırpalım. İçine elma haricindeki tüm malzemeleri ilave ederek iyice karıştıralım. Elmalarımızın kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. İçine unumuzu da ilave edelim ve iyice karıştıralım. Elma karışımımızı ayrı yerde tutalım. Keki pişireceğimiz kaba kek karışımımızın yarısını dökelim. Ortasına elmalı karışımı iyice yayalım. Bunun üzerine kek karışımının kalan yarsını dökelim ve fırına verelim. Orta ısılı fırında pişirelim. Kekimiz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık