Acıbadem Kurabiyesi

Malzemeler: 2 su bardağı badem içi, 2 su bardağı pudra şekeri, 3 adet yumurta beyazı, 1 yemek kasigi pirinc unu
Yapılış: Öncelikle bademlerimizin üzerini örtecek kadar su ilave edip 10 dakika kadar kaynatalım, kabuklarını soyalım, ve mutfak robotundan geçirelim. Robottan geçen badem içlerimizi, pudra şekerimizi ve yumurta beyazlarını ve pirinc ununu bir kaba alıp bulamaç haline gelene kadar iyice karıştıralım. Karışımı tencereye alıp yüksek ateşte devamlı karıştırarak ısıtalım. Karışımı kaynatmadan ,parmakla dokunamayacağınız hale gelince ocaktan alıp mutfak tezgahına yayalım. Karışımımız soğuduktan sonra karışımı sıkma torbasının içine dolduralım, yağlanmış fırın tepsisine ikişer parmak aralıkla ve yaklaşık istediğimiz çapta yuvarlaklar halinde sıkalım. Önceden ısıtılmış düşük dereceli fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık