Tahinli Çörek

Bu tarifi Ümit Ustanın kitabından yaptım, çok iyi tuttu.

Malzemeler: 2 adet yufka, 1 su bardağı tahin, 1 su bardağı ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta.

Yapılış: Geniş ve düz bir zemine yufkamızın birini iyice yayalım ve tahinimizin yarısını sürelim. Ceviz ve tarçını iyice karıştıralım ve yufkamızın üzerine iyice sürelim. Şekerimizinde yarısını serptikten sonra diğer yufkayı üzerine yayalım. Geri kalan malzemeyide aynı şekilde bu yufkaya sürelim ve serpelim. Daha sonra yufkamızı yuvarlak bir rulo haline getirelim ve kendi etrafında gül böreği şeklinde saralım. Üzerine çırptığımız yumurtayı sürelim ve susam serpelim. Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede pişirelim.

Not: Tahin yeterince yağlı olduğu için içine ayrıca yağ koymaya gerek yok. sadece pişireceğimiz fırın tepsisini çok az yağla yağlamak yeterli oluyor.
Benzer Tarifler Icin Tıklayın 
Tahinli Kek
Tahinli Kuru Baklava
Tahinli Kakaolu Kurabiye

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler