Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

Kırmızı biberlerimizi yıkayalım ve kurulayalım. Daha sonra közleyelim. Biberleri daha sıcakken buzdolabı poşeti içine koyalım. Poşetin ağzını kapatalım ve soğumasını bekleyelim ( bu işlemle biberler kolayca soyulacaktır). Soğuyan biberlerimizin kabuklarını soyalım ve içinden tohumlarını çıkaralım. Biberleri enine üç parçaya bölelim. Diğer yandan 2 diş sarımsağımızı soyalım ve ince ince doğrayalım. Biberleri kavanoza yerleştirelim. Üzerine doğranmış sarımsak, zeytinyağı, uzum sirkesi ( 1 kilo bibere bir cay bardağı yeterli), 1 cay bardağı sıvı yağ, tuz ekleyelim ve kavanozu kapatalım. 1 gün dışarıda daha sonra buzdolabında bekletelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler