Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

16 Ağustos 2012 Perşembe

Kandil Simidi

Kandillerin vazgecilmez lezzeti, hatta kandillerin gorsel simgesi.

Malzemeler: 250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin , 3 çorba kaşığı yoğurt ,1 kahve fincanı sıvıyağ ,3 tatlı kaşığı tozşeker ,1 tatlı kaşığı mahlep ,1 çay kaşığı tuz , Aldığı kadar un ( 2,5-3 su bardagi kadar) ,1 çay kaşığı kabartma tozu. 
Üzeri için: 2 yumurta aki ,Çörekotu, susam

Yapilis: Margarini derin bir kaba alın. Yoğurt, sıvıyağ, tozşeker, mahlep ve tuzu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralim. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalim ve simit şekli verelim. Simitleri yumurta akına bulayalim ve uzerine corek otu serpelim. Simitlerimizi hafifce yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırında 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder