Tuzlu Çıtır Kurabiye

Daha önce yaptığımın aynısı sadece şekli değişik. 
Bu kurabiyeyi yemeye doyamayacaksiniz.Citir citir muhteşem bir kurabiye

Malzemeler: 1 kahve fincanı sirke, 1 cay kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı seker, 1 paket margarin, 1 cay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 2,5 su bardağı un, 1 yumurta, 1 fincan çörekotu
Yapılışı: Derin bir kâseye sirkeyi, erittiğimiz margarini, yumurtamızın akını, şekeri ve tuzu koyalım ve kaşıkla iyice karıştıralım. Daha sonra unu, çörekotunu ve kabartma tozunu ekleyelim ve karışımı iyice yoğuralım. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve istediğimiz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizelim ve üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. Kurabiyeleri kızarana kadar 170 derece fırında pişirelim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık