Çin Böreği



Malzemeler; 6 adet yani 1 paket yufka , 1 bardak süt, 4 yumurta (beyazlar ve sarılar ayrılacak) , 5 çorba kaşığı galeta unu, 2 kuru soğan , 2 adet pırasa,, 2 havuç, 250 gr beyaz lahana, 300 gr. dana kıyma, kimyon, karabiber, tuz. 
Yapılış; Soğanları, pırasaları, lahanaları ince ince doğrayalım, havuçları rendeleyelim. Tavada az miktarda sıvıyağla önce soğan, pırasa, lahana ve havuçları yumuşayana kadar kavuralım ardından kıymayı kavuralım. Damak tadınıza göre karışıma tuz ve baharatları ekleyelim. Kavurma işlemi bitince soğumaya bırakalım. 
6 adet yufkayı 8'e bölelim. Her bir börek için 2 üçgen kullanalım. 4 yumurta beyazını az bir tuz ile iyice çırpalım ve yufkaların arasına sürün. Üst kata iç malzemeyi koyup sigara böreği gibi saralım. Ardından süte batıralım daha sonra böreği yumurta sarısına ve hemen sonra galeta ununa bulayalım. Hepsi bitince kızgın bol yağda kızartalım. Kızarınca kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkartalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler