Kandil Simidi



Ta 2012 de kalmış ..yeniden yayınlıyorum.
Kandillerin vazgecilmez lezzeti, hatta kandillerin gorsel simgesi.
Malzemeler: 250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin , 3 çorba kaşığı yoğurt ,1 kahve fincanı sıvıyağ ,3 tatlı kaşığı tozşeker ,1 tatlı kaşığı mahlep ,1 çay kaşığı tuz , Aldığı kadar un ( 2,5-3 su bardagi kadar) ,1 çay kaşığı kabartma tozu. 
Üzeri için: 2 yumurta aki ,Çörekotu, susam
Yapilis: Margarini derin bir kaba alın. Yoğurt, sıvıyağ, tozşeker, mahlep ve tuzu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralim. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalim ve simit şekli verelim. Simitleri yumurta akına bulayalim ve uzerine corek otu serpelim. Simitlerimizi hafifce yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırında 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık