Karaköy Poğaçası




  
Malzemeler: 250 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı, 2 adet yumurta akı ( sarıları üzerine sürmek için ayıralım), 1 çay bardağı ılık süt (veya yoğurt), 1 çay bardağı zeytin yağı, 2 yemek kaşığı şeker, 1 paket instant hazır kuru maya veya bir küp yaş maya,1 tatlı kaşığı tuz,7 su bardağı un
Yapılışı
Un hariç tüm malzemeleri derin bir kasede iyice karıştıralım Daha sonra azar azar unu ilave edelim. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Üzerini örtüp 1-2 saat mayalandıralım. Mayalandıktan sonra limon büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıp içine peynir, patates gibi ne isterseniz koyalım. İsterseniz sadede yapabilirsiniz. Poğaçaları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil yapalım. Önceden ısıttığımız 190- 200 C'ye ısıttığınız fırına atalım ve 20-25 dakika pişirelim. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık