Islak Browni-Sevgililer Günü Pastası

                                 
Malzemeler: 4 yumurta 2 bardak şeker,150 gr tereyağı veya margarin,300 gr bitter çikolata, 1 bardak süt, 1 kabartma tozu, 1 paket vanilya, 4 - 5 çorba kaşığı kakao, 2 bardak un.Dilerseniz sosla ıslatmayıp üzerine çikolata sosu sürebilirsiniz.
Yapılışı : Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım. İçine benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve tereyağını, süt, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek iyice çırpalım. 

Bu karışımdan 1 su bardağı ayıralım. Eğer yumurta kokar diyorsanız yumurta eklemeden diğer malzemeleri iyice çırpın ve karıştırın ondan 1 su bardağı ayırın. Kalan bölüme un ekleyelim, isterseniz aromalı un ( fındık, badem vb ) kullanabilirsiniz. Kalıbı hafifçe yağlayalım ve önceden 180° ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim. Çıkardıktan sonra üstünde kürdanla delikler açalım ve 1 su bardağı ayrılmış sosumuzu dökelim. Biraz köpürebilir. Kekin üstüne sosu iyice yedirelim. Kek ortalama 5 dakikada sosu çekiyor. İsterseniz sosla ıslatmayıp üstünü çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler