Bazlama

Malzemeler; 2 su bardağı ılık süt,1 çay bardağı ılık su,1/2 çay bardağı zeytinyağı,1 paket instant maya,1 çorba kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz, Hamur ele yapışmayan kıvama gelene kadar un (takriben 5- 6 su bardağı un) 

Yapılış; Bir cezvede sütü hafif ısıtalım içine mayayı ekleyelim. Derin bir kaseye 3 bardak unu alalım üstüne şeker ve tuzu koyup karıştıralım. Ardından sıvıları ekleyip yoğurmaya başlayalım. Hamur ele yapışmayan kıvam alıncaya kadar un ekleyelim. Üstüne bir havlu örterek 1 -2 saat dinlendirelim. Dinlendikten sonra 1-2 kez karıştırıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Yemek tabağından biraz küçük büyüklükte açalım. 

Tavayı iyice ısıtalım ve bazlama mızı tavaya serelim 5 dakika sonra bazlamayı çevirelim. İki yüzü de pembeleşene kadar alt üst ederek pişirelim. Ben içi de iyice pişsin diye tavanın üstünü tencere kapağı ile kapatarak pişiriyorum. ( Kısık ateşte ve sıkça çevirerek pişirmek bu işin püf noktası)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler