Pişi


Malzemeler; 1 bardak ılık süt, yarım bardak ılık su, 1 küp yaş maya , 2 yemek kaşığı şeker ve hamur ele yapışmayacak kadar kıvam alana kadar takriben 5-6 su bardağı un, kızartmak için sıvı yağ.
Yapılış; Ilık süt ve ılık suyu maya, şeker ve 1 su bardağı unla derin bir kasede iyice karıştıralım. Üzerini havluyla öreterek sıcak ortamda bir saat kadar mayalandıralım. Mayalandıktan sonra karışıma yarım çay bardağı zeytin yağı, 1 tane yumurta beyazı, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip biraz daha karıştıralım ve unun kalan kısmını eklemeye başlayalım. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak kıvamda olmalı ( hamur kesinlikle sert olsun diye extra un eklemeyin) İyice yoğuralım daha sonra 30-35 dakika daha dinlenmeye bırakalım. Yarım saat sonra iyice mayalanmış olan hamuru tezgâha alıp açmaya başlayalım. istediğiniz şekli verip kızgın yağda ( yağ çekmemesiiçin yağ mutlaka kızgın olmalı )kızartalım. Kızaran pişilerimizi havlu kağıt üzerine alalım. Sıcak servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler