Havuçlu ve Haşhaşlı Kek


Malzemeler:
2 su bardagi seker, 3 yumurta, 1 su bardagi sıvıyağ, 1 su bardagi gunluk sut, 3 su bardagi un, 1 su bardagi kiyilmis ceviz, 4 adet orta boy havuç ( rendelenmis), 1 kahve fincanı haşhaş, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
Yapilis: 
Yumurtalarımızı derin bir kaba kıralım ve iyice çırpalım, şekeri, sütü ve sıvı yağı ekleyelim ve biraz daha çırpalım. Daha sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayi da ekleyelim ve iyice karistiralim. Son olarak rende havucu, cevizi ve haşhaşı ekleyelim ve yağlanmış kek kalıbına dökerek 180 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.


Benzer Tarifler
Çayli Kek
Tahinli Kek
Tarcinli Islak Kek
Pratik Havuclu Kek
Çaylı Kek
Susamli Kek
Kakaolu Islak Kek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık