Kakaolu Islak Kek



Sonbaharin resmi olarak gelisini kutlamak icin kek yapayim dedim. Evdeki yemek dergileride bir kosede duruyordu...Ilk el attigimda gelen sofra dergisinden aldigim tarifi biraz degistirdim....Sonuc= super 

Malzemeler; 2 adet yumurta,1 su bardağı tozşeker,1 su bardağı süt,1 çorba kaşığı tereyagi,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,1 çay bardağı zeytinyağı, 7 çorba kaşığı un,4 çorba kaşığı kakao

Yapılış; Öncelikle tozşeker , süt, vanilya, zeytinyağı ve kakaoyu derin bir kaseye alarak cirpalim. Bu malzemeden 1 su bardağı dolusu ayıralim. Daha sonra yumurtalari ayri bir kasede cirparak bu karisima ilave edelim ( Ben sosta cig yumurta kokusu sevmedigim icin yumurtalari sosu ayridiktan sonra ekliyorum. Nihai olarakta un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karistiralim. Erimis tereyagi yoksa siviyagla yağlanmış kek kalıbımiza kek bulamacimizi dokelim. Önceden ısıttigimiz 170 derece fırında yaklasik 30 dakika pişirelim. Keki fırından aldıktan sonra, önceden ayırdığınız 1 su bardağı sıvı malzemeyi kekin üzerine dökelim. Soğuyunca uzerini bol hindistan cevizi ile susleyelim ve dilimleyerek servis yapalim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler