Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

8 Kasım 2012 Perşembe

Kakaolu Islak Kek


Sonbaharin resmi olarak gelisini kutlamak icin kek yapayim dedim. Evdeki yemek dergileride bir kosede duruyordu...Ilk el attigimda gelen sofra dergisinden aldigim tarifi biraz degistirdim....Sonuc= super 
Malzemeler; 2 adet yumurta,1 su bardağı tozşeker,1 su bardağı süt,1 çorba kaşığı tereyagi,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,1 çay bardağı zeytinyağı, 7 çorba kaşığı un,4 çorba kaşığı kakao

Öncelikle tozşeker , süt, vanilya, zeytinyağı ve kakaoyu derin bir kaseye alarak cirpalim. Bu malzemeden 1 su bardağı dolusu ayıralim. Daha sonra yumurtalari ayri bir kasede cirparak bu karisima ilave edelim ( Ben sosta cig yumurta kokusu sevmedigim icin yumurtalari sosu ayridiktan sonra ekliyorum. Nihai olarakta un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karistiralim. Erimis tereyagi yoksa siviyagla yağlanmış kek kalıbımiza kek bulamacimizi dokelim. Önceden ısıttigimiz 170 derece fırında yaklasik 30 dakika pişirelim. Keki fırından aldıktan sonra, önceden ayırdığınız 1 su bardağı sıvı malzemeyi kekin üzerine dökelim. Soğuyunca uzerini bol hindistan cevizi ile susleyelim ve dilimleyerek servis yapalim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder