Sütlü Kadayıf
Malzemeler: 500 gr tel kadayıf,
3 su bardağı toz seker, 3 su bardağı süt, 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
içi, 250 gr tereyağı, 1 paket vanilya
Yapılış: Sütle tozşekeri karıştırarak kaynatalım, ve
vanilyayi da ekleyerek soğumaya bırakalım. Sütü soğurken kaymak tutmaması ara
sıra karıştıralım. Kadayıfları tel tel ayıralım ve eritilmiş ilik tereyağını
üzerine dökerek her yerini yağlayalım. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını
yayalım. Cevizi bu yarısının üzerine yayalım. Kalan kadayıfları de üste yayalım
ve elimizle bastırarak kadayıflar sıkıştıralım. 180 dereceye ısıtılmış fırında
kızarana kadar pişirelim. Çıkar çıkmaz üzerine soğumuş şerbetimizi azar azar dökelim.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder