Muhallebili Gullac
Malzemeler: 8 yaprak
güllaç, 6 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 1 su bardağı Hindistan cevizi
Muhallebi
Malzemeleri: 3,5 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta,
1 çorba kaşığı pirinç unu, 2 yemek kaşığı krema ( zorunlu değil, ben lezzet
versin diye katıyorum
Süslemek İçin: 1 nar
Hazırlanış: Önce
muhallebiyi hazırlayabiliriz: Sütü derin bir tencereye alalım ve içine şekeri,
nişastayı, pirinç ununu ilave ediyoruz. Karıştırarak pişirelim, Kıvamı koyulaşınca
kremayı ekleyelim. Biraz daha karıştırdıktan sonra hazır olan
muhallebimizi ocaktan alalım. Güllacı ıslatacağımız sütü de ayrı bir
tencereye alalım, şekeri, vanilyayı da ilave edelim. Sütümüzü
biraz ısındıktan sonra ocaktan alalım. Borcam a bir kat güllaç
yerleştirelim. Üzerine bir kepçe sütü dökelim. Üzerine Hindistan cevizi
serpelim. Kırık güllaç yapraklarını aralara koyabiliriz.4 kat güllaç yaprağı aralarına
süt ve Hindistan cevizi dökerek yerleştiriyoruz. Güllaç sütü birazcık çekince
üzerine muhallebimizi dökelim ve bütün yüzeye muhallebiyi iyice dağıtalım.
Kalan güllaç yapraklarını da kat aralarına aynı şekilde süt ve Hindistan
cevizi dökerek üst üste yerleştirelim. Üzerini nar taneleri ile süsleyelim. Tatlıyı
soğuyana kadar biraz bekletelim. Daha sonra dolaba alalım.
Yorumlar
Yorum Gönder