Asure
Aşure ayı geldi , hoş geldi. Ne güzel ne besleyici bir tatlı.
Malzemeler: 1 gece önceden ıslatılmış 2 su
bardağı aşurelik buğday, 1 gece önceden ıslatılmış 1 su bardağı fasulye, 1 gece
önceden ıslatılmış 1 su bardağı nohut, 1 çorba kasesi ince ince doğranmış kuru
kayısı, 1 çay bardağı kuş üzümü. 2 adet portakal kabuğu rendesi, Toz şeker (
ben çok tatlı sevmediğim için tadına göre ayarlıyorum, 3 su bardağı bana
yetiyor) , Su
Üzeri İçin Malzemeler: Tarçın, Nar taneleri, kavrulmuş
fındık, kus uzumu, dövülmüş ceviz
Yapılış: Bir gece önceden ıslattığımız fasulye, nohut ve
buğdayı düdüklü tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek
haşlayalım. Haşlanmış baklagilleri süzelim ve başka tencereye alalım uzum ve
şekeri de ekleyip 10 dakika kaynatalım. En sonunda kayısı ve portakal
kabuğu rendesini de ekleyelim. Su miktarını kıvama göre ayarlayabilirsiniz.
Aşureyi ocaktan alınca katılaşmadan servis kaselerine koyalım. Biraz soğuduktan
sonra üzerine tarçın, fındık, fıstık, kus uzumu ve nar taneleri ile süsleyerek
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder