Asure

Aşure ayı geldi , hoş geldi. Ne güzel ne besleyici bir tatlı. 




Malzemeler: 1 gece önceden ıslatılmış 2 su bardağı aşurelik buğday, 1 gece önceden ıslatılmış 1 su bardağı fasulye, 1 gece önceden ıslatılmış 1 su bardağı nohut, 1 çorba kasesi ince ince doğranmış kuru kayısı, 1 çay bardağı kuş üzümü. 2 adet portakal kabuğu rendesi, Toz şeker ( ben çok tatlı sevmediğim için tadına göre ayarlıyorum, 3 su bardağı bana yetiyor) , Su

Üzeri İçin Malzemeler: Tarçın, Nar taneleri, kavrulmuş fındık, kus uzumu, dövülmüş ceviz

Yapılış: Bir gece önceden ıslattığımız fasulye, nohut ve buğdayı düdüklü tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayalım. Haşlanmış baklagilleri süzelim ve başka tencereye alalım uzum ve şekeri de ekleyip 10 dakika  kaynatalım. En sonunda kayısı ve portakal kabuğu rendesini de ekleyelim. Su miktarını kıvama göre ayarlayabilirsiniz. Aşureyi ocaktan alınca katılaşmadan servis kaselerine koyalım. Biraz soğuduktan sonra üzerine tarçın, fındık, fıstık, kus uzumu ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler