Tarhana Çorbası

İç Anadolu’da hep beyaz tarhana ( Arabistan tarhanası yapılır), böyle bir tarhananın var ligini Istanbul a gelince öğrendim. Bana göre beyaz tarhananın yerini tutmaz ama buda çok güzel, çok besleyici bir çorba. Ramazan sofralarınada çok yakışır ve uyar.
Malzemeler: 4 dolu yemek kaşığı tarhana, 8 bardak et suyu veya su,1 büyük domates,1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı, Tuz, nane veya kekik 
Yapılışı: Tarhanayı öncelikle tereyağımızla biraz kavuralım. Daha sonra 1 bardak soğuk su veya soğuk et suyuyla iyice çözdürdükten sonra kalan et suyunuda ekleyelim. Domatesleri rendeleyelim ve tavada biraz kavurduktan sonra tarhanaya ekleyelim. Çorbamızı ara sıra karıştırarak 10 dakika kaynayana kadar pişirin. Nane ve kekikle süsleyerek servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık