Mozaik Pasta
Malzemeler: 100 gr tereyağı, eritilmiş, 3/4 su bardağı
toz seker, 3/4 su bardağı sut, 4-5 yemek kaşığı dolusu kakao, 1/2 su bardağı fındık
veya ceviz ( kırılmış), 400 gr sade pötibör bisküvi
Yapılış: Öncelikle bisküvileri bir kasede kıralım. Diğer bir
kasede de diğer malzemeleri iyice karıştıralım. Bisküvileri de bu karışıma
ilave edelim ve homojen bir karışım olana kadar iyice karıştıralım.
Yani sos her yere eşit dağılsın. Karışımı
ince uzun dikdörtgen kek kalıbına yoksa alüminyum folyo üzerine dökelim ve rulo
haline getirelim. Buzdolabının dondurucu kısmında 2-3 saat bekletelim. Daha
sonra dikey üçgenler seklinde dilimleyerek servis yapalım
Yorumlar
Yorum Gönder