Mozaik Pasta


Malzemeler: 100 gr tereyağı, eritilmiş, 3/4 su bardağı toz seker, 3/4 su bardağı sut, 4-5 yemek kaşığı dolusu kakao, 1/2 su bardağı fındık veya ceviz ( kırılmış), 400 gr sade pötibör bisküvi

Yapılış: Öncelikle bisküvileri bir kasede kıralım. Diğer bir kasede de diğer malzemeleri iyice karıştıralım. Bisküvileri de bu karışıma ilave edelim ve homojen bir karışım olana kadar iyice karıştıralım.

Yani sos her yere eşit dağılsın. Karışımı ince uzun dikdörtgen kek kalıbına yoksa alüminyum folyo üzerine dökelim ve rulo haline getirelim. Buzdolabının dondurucu kısmında 2-3 saat bekletelim. Daha sonra dikey üçgenler seklinde dilimleyerek servis yapalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler