Sakızlı Fırın Sütlaç

                          
Süper bir tatlı bence. Yemek sonrası veya tatlı kriziniz geldiği zaman iyi bir seçenek. 
Malzemeler: 1 lt sut, 1 su bardağı süt, 4 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı, 2 çorba kaşığı pirinç
Yapılış: Tenceremize sütü koyalım ve ocağa alalım. Kaynamak üzereyken şekeri ve damla sakızını ilave edelim. Ayrı bir tencerede haşlamış olduğumuz pirinçleri dahil edelim. Birlikte tüm malzemeyi kaynatalım. Bir kâse içinde bir miktar suyla nişastayı açalım. Kaynamakta olan harca yavaş yavaş dökelim. Kıvamı çok katı olmasın. Hazırladığımız sütlacı toprak kâselere dolduralım. Fırın kabımıza kâseleri dizelim ve kâselerin yarısını geçecek şekilde su dolduralım. Önceden ısıttığımız fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık