Elmali Kurabiye

Malzemeler:150 gr yumuşatılmış tereyağ,1 çay bardağı sıvıyağ,1 yumurta,1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı nişasta,1 su bardağı pudra şekeri,3 su bardağı un,1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya İçi;3 elma,2 çay kaşığı tarçın,4 yemek kaşığı tozşeker 
Üzeri için;2-3 yemek kaşığı pudra şekeri Yapılışı: Elmaları soyarak rendeledim, tavaya alarak şekeri ekleyelim ve kısık ateşte suyunu çekene kadar kavuralım. Ocaktan alınca tarçını ekleyelim. Bir kenarda soğumaya bırakalım. Diğer yandan hamur malzemelerini geniş bir kâseye alalım unumuzu ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak çorba kâsesi büyüklüğünde yuvarlak açalım. Yuvarlaklarımızın ortasına elmalı harçtan koyalım ve iki ucunu katlayarak ortada birleştirelim ( şekildeki gibi). Hafifçe yağladığımız tepside, 170 derecede, çok hafif pembeleşene kadar pişirelim. Piştikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık