Galeta Unlu Tatlı
Bunu bir çay
davetinde arkadaşım getirdi, çok beğendim, tarifini aldım ve yaptım. Hem çok lezzetli,
estetik ve ağır olmayan bir tatlı.
Malzemeler:4 tane
yumurta,1 su bardağı tozşeker,1 su bardağı sıvıyağ, 1/2 su bardağı ılık su,1 su
bardağı galeta unu,1 su bardağı ince öğütülmüş ceviz,1 paket vanilya,1 paket
kabartma tozu, 1 paket vanilya
Şerbet
Malzemeler:2 su bardağı tozşeker,1 su bardağı su
Krema
Malzemeleri: 1lt. süt, 3
çorba kaşığı un,1 paket vanilya,1 paket krem şanti
Yapılış: Öncelikle şerbeti hazırlayalım çünkü onu soğuk kullanacağız. Şerbet için
olan malzemelerimizi bir tencereye alalım ve 5-10 dakika kaynatıp ocaktan
alarak soğumaya bırakalım. Artık kekimizi hazırlamaya başlayabiliriz: Yumurta
ve şekerimizi bir kaç dakika çırptıktan sonra içine su, sıvıyağ, ceviz, galeta
unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Harmanlayıp kare kek kalıbına
dökelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 35-40 dakika pişirelim. Arkadaşım
keki yuvarlak bir kalıpla keserek sekil vermiş, artan keki ay çöreğinde kullanıyorum
boşa gitmiyor dedi. Keki şekilli kestikten sonra üzerlerine soğumuş
şerbetimizi dökelim. Bir kenarda şerbetini çekmeye bırakalım. Kreması için
tencereye unu ve sütü koyup pişirelim. Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve toz
haldeki kremşantiyi ekleyelim. Bir iki dakika karıştırıp şerbetini çeken
tatlının üstüne dökelim. Dolapta bir kaç saat dinlendirip servis yapalım
Yorumlar
Yorum Gönder