Patatesli Börek
Malzemeler: 4 Adet Yufka, 1 cay bardağı Sıvı Yağ, 1 cay bardağı
yoğurt, 2 su bardağı Su
İçi İçin: 4 Adet Patates, 2 orta boy soğan, 1/2 Demet
Maydanoz, 2 yemek kaşığı tatlı domates salçası Karabiber,
Kırmızı Pul, Tuz, ( İsterseniz içi peynirli hazırlayabiliriz)
Yapılış: Öncelikle patatesleri haşlayalım ve daha sonra
rendeleyelim. Maydanozumuzu ince ince kıyalım, tuz ve karabiberle birlikte
patatese ekleyelim. Soğanlarımızı ince ince doğrayalım, tavada biraz öldürdükten
sonra salca ilede bir kaç dakika çevirip ocaktan alalım ve bu karışımıda
patatese ekleyelim ve iyice karıştıralım. İlk yufkayı düz bir zemine serelim.
Bir kâsede 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 cay bardağı yoğurdu karıştırın. İlk yufkanın
üzerine sürün. İkinci yufkayı yerleştirin. Onada yoğurt yağ karışımından sürelim
ve iç harçtan yeterli miktar koyalım. Yufkayı kenarlarından kıvırıp rulo
seklinde saralım ve hafifçe yağladığımız fırın tepsimize yerleştirelim. Diğer
yufkalara da aynı işlemi uygulayarak fırın tepsimizi dolduralım. Böreklerin
üzerine 2 su bardağı su serpin. Buzdolabında minimum 2 saat, tercihen 1 gece
bekletelim. Üzerlerine iç harçtan surelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli
fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder