Pratik Tava Boregi
Malzemeler: 3 yufka, 1,5 su bardağı süt, 1yumurta, 1/2
cay bardağı sıvı yağ ,
İç malzemesi: 200 gr kıyma, 2 soğan, 3 orta boy patates
Yapılış: Patatesleri
bir kapta haşlayalım. Tavaya az bir miktar sıvı yağı koyalım. İnce kıyılmış
soğanları ve kıymayı tavada kavuralım. Kıyma ve soğanların pişmesine yakın
küçük küçük doğranmış patatesleri tavaya ekleyin. İsteğinize göre pul biber,
karabiber ve tuz ekleyin. Tüm malzemeleri bir süre karıştırdıktan sonra tavayı
ocaktan alın. İç harcımızı hazırlamış olduk.
Bir kasede yumurtayı sıvı yağla iyice çırpalım
ve üzerine sütü ekleyip biraz daha çırpalım. Böreğimizin sütlü karışımı da artık
hazır.
Sıra geldi böreğimizi yapmaya: Derin bir kapa sütü, yumurtayı, sıvı
yağını koyup çırpalım sonra hafifçe yağladığımız teflon tavaya önce bir yufkayı
serelim üzerine sütlü karışımdan surelim, ikinci yufkayı da serelim ve iç
malzememizi üzerine yayalım sonra son kalan yufkayı da üzerine kapatalım. Sütlü
sostan kalanını da üzerine surelim. Kısık ateşte onu ve arkasını pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder