Mücver

İşte size çok lezzetli bir mücver tarifi : Tarif üye olduğum bir gruptan.

Malzemeler,3 adet kabak, 4 dal taze soğan , 1 adet kuru soğan, 4 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 100 gr beyaz peynir, 1 çay kaşığı karbonat, 2 yumurta, yarım demet kıyılmış maydonoz, yarım demet dereotu, kızartmak için sıvı yağ., karabiber, kuru nane.
İl önce kabakları rendeleyelim ve ince delikli bir süzgeçte üzerine 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek en az 1 saat bekletelim. Altına çıkan suyunu tutması için bir kap koyabilirsiniz.Tuz kabağın suyunun çıkmasını sağlıyor.

1 adet orta büyüklükte kuru soğanı da rendeleyelim iri kısmıyla rendeleyip küçük bir süzgece alıp 1 silme çay kaşığı kadar tuz ilave ederek yoğurup onun da suyunu çıkartalım.

Kabaklar suyunu bırakınca ayrı bir yoğurma kabına alalım. Rendelenmiş soğanı da ekleyip 100 gr kadar ufalanmış beyaz peyniri ( tercihen ezine) elimizle ufalayarak ekleyelim .Bu üç malzemeyi iyice karıştırıyoruz. Karışıma 2 yumurtayı ekleyelim , incecik doğranmış taze soğanı , ince doğranmış dereotunu ve ince doğranmış maydonozu ekleyelim. Baharat olarakta karabiber ve kuru nane ekleyelim. Karışımı iyice karıştıralım ve daha sonra 4 tepeleme yemek kaşığı un ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyip yoğuralım. Sıvı yağı tavaya koyalım ve iyice kızdıralım, tavaya 1 yemek kaşığı dolusu harçtan koyup orta ateşte arkalı önlü kızartalım.
Kızaran mücverleri kağıt havlu serili tabağa alalım. Böylelikle çok hafif oluyorlar.
Fırın versiyonunda ; Karışım içine 1 kahve fincanı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı daha un ekleyerek yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 180C°'de 45 dk pişirebilirsiniz. Kızartma verisyonu tabikide daha lezzetli oluyor.
Sarımsaklı yoğurtla ( tercihen ) ister sıcak, ister soğuk götürmek üzere hazır .



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler