İncirli Sosyete Kek-İncirli Tatli


Bu tatlı tek kelime ile süper. Yedikçe yemek istiyorsunuz. 
Kek Malzemeleri ve Yapımı: Suda 1 gece ıslatılmış ve küp küp doğranmış 6 adet kuru incir, 1 su bardağı ceviz içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 3 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya

Derin bir kâsede önce yumurta ve şekeri çırpalım daha sonra cevizi, unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım. En son inciri ekleyerek yağlanmış kare veya dikdörtgen borcama dökelim ve 160C de pişirelim (düşük ısı olması gerekiyor). 

Şerbet Malzemeleri ve Yapımı:  1,5 su bardağı su, ılık su, 2 yemek kaşığı neskafe, 2 yemek kaşığı şeker
Neskafemizi şekerle birlikte ilik suda eritelim ve kekimizi fırından çıkarttıktan 10 dakika kadar sonra  kekin üzerine dökelim.

Muhallebi Malzemeleri ve Yapımı: 4 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı şeker, 1 paket 200 ml lik krema ( küçük paketler) veya 1 poşet toz krem şanti

Derin bir tencerede krema haricindeki malzemeleri kısık ateşte karıştırarak muhallebi yapalım. Ocaktan aldıktan sonra içine kremayı ekleyelim ve 2-3 kez karıştıralım. Daha sonra 10 dakika kadar soğuması bekleyelim. 

Soğuyan yani artık ılık hale gelen kekimize önce neskafeli karışımı dökelim. Daha sonra kekin üstünü tamamen muhallebi ile kapatalım. Üste bolca hindistan cevizi serpelim. Buzdolabına kaldırıp 2-3 saat soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım.
Benzer Tarifler Icin Tıklayın 
Süslü Sosyete Kek
Muhallebili Sosyete Kek-Sosyete Tatlı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler