Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

9 Temmuz 2013 Salı

Süslü Sosyete Kek


Kek Malzemeleri ve Yapımı
3 yumurta, bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı günlük süt, 3 su bardağı un, 2 su bardağı şeker, 2 paket kabartma tozu, 1 paket şekerli vanilin, 2 çay bardağı Hindistan cevizi, 2 yemek kasığı kakao,1 yemek kaşığı tereyağı yoksa margarin, 
Kek için tüm malzemeleri önce yumurtalardan başlayarak çırptıktan sonra yağlanmış kare fırın kabına dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirelim. 

Keki ıslatmak için: 1,5 su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı neskafe, 2 yemek kaşığı şeker
Neskafemizi şekerle birlikte ilik suda eritelim ve kekimizi fırından çıkarttıktan 10 dakika kadar sonra kekin üzerine dökelim. 

Krema Malzemeleri ve Yapımı: 2 poşet hazır kremşantiyi üzerindeki tarife göre yapalım.
Çikolatali Sos İçin: 1 paket hazır çikolata sosu, 2 su bardağı süt
Sosu pakette yazdığı gibi sütle karıştırarak pişirelim kaynadıktan 3-4 dakika sonra ocaktan alalım. Biraz ılıdıktan sonra muhallebinin üzerine dökelim
En Üst İçin: Renkli pasta süsleme şekeri.

Soğuyan yani artık ılık hale gelen kekimize önce neskafeli karışımı dökelim. Daha sonra kekin üstünü tamamen kremşanti ile kapatalım. En üste çikolatalı sosu kaşık yardımıyla yayalım ve üstüne süsleme şekeri serpelim. Pastamızı buzdolabına kaldırıp 2-3 saat soğuduktan sonra servis yapalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder