Muhallebili Kek-Sosyete Kek



Kek Malzemeleri ve Yapimi
3 yumurta, bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı günlük süt, 3 su bardağı un, 2 su bardağı şeker, 2 paket kabartma tozu, 1 paket şekerli vanilin, 2 çay bardağı hindistan cevizi, 2 yemek kasigi kakao,1 yemek kaşığı tereyağ yoksa margarin, 
Kek için tüm malzemeleri once yumurtalardan baslayarak çırptiktan sonra yağlanmış kare fırın kabına dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pisirelim.

Keki ıslatmak için: 1,5 su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı nescafe, 2 yemek kaşığı şeker
Neskafemizi sekerle birlikte ilik suda eritelim ve kekimizi firindan cikarttiktan 10 dakika kadar sonra kekin üzerine dökelim.

Muhallebi Malzemeleri ve Yapimi: 4 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı şeker, 1 paket 200 ml lik krema ( kucuk paketler)
Uzerini Suslemek Icin: Tarcin

Derin bir tencerede krema haricindeki malzemeleri karistirarak muhallebi yapalim. Ocaktan aldiktan sonra içine kremayi ekleyelim ve 2-3 kez karistiralim. Daha sonra 10 dakika kadar sogumasi bekleyelim. 
Soguyan yani artik ilik hale gelen kekimize once nescafeli karışımi dokelim. Daha sonra kekin ustunu tamamen muhallebi ile kapatalim.Uste tarcin serpelim. Buzdolabına kaldırıp 2-3 saat soğuduktan sonra servis yapalim..



.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler