CheeseCake

Bir çalışma arkadaşımın cuma günü şirkette son günü idi, başka bir şirkete daha iyi koşullarda gittiği için gidişini kutlamak için cheesecake yapıp getirmiş. Tadı muhteşemdi. Hemen tarifini istedim ve hafta sonu yaptım

Tabanı için: 150 gr  un, 75 gr tozşeker,  75 gr margarine (eritilmiş), 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

İçi için:  3 Yumurta, 200 gr. şeker, 4 kutu labne (büyük boy labne olursa, 3 kutu), 1 paket Dr. Oetker vanilyalı puding (toz halinde ilave edilir), 500 ml süt, 1 limonun rendelenmiş kabuğu (olmasa da olur) .

Yapılış: Tabanı için bütün malzemeler karıştırılır ve pasta kabının dibine eşit olarak yayılır (biraz bisküvi kırıntısı gibi olması normaldir). İçi için bütün malzemeler iyice çırpılıp, pasta kabına, taban hamurunun üstüne dökülür. Bu karışım çok cıvık olur, bu normaldir. Fırında pişince sertleşiyor. 175 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişer. Pasta fırında kabarıp, kenarları çatlayabilir. Bu sorun değil. Soğuduğu zaman kabarıklığı iniyor ve normal şeklini alıyor. Değişiklik olsun diye çeşitli meyveler de eklenebilir. Kolay gelsin ve afiyet olsun.

Benzer Tarifler Icin Tıklayın
Limonlu Cheesecake-Pismeyen Cheesecake
Portakalli Cheesecake
CheeseCake

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler