Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

16 Ocak 2012 Pazartesi

CheeseCake

Bir çalışma arkadaşımın cuma günü şirkette son günü idi, başka bir şirkete daha iyi koşullarda gittiği için gidişini kutlamak için cheesecake yapıp getirmiş. Tadı muhteşemdi. Hemen tarifini istedim.
Tabanı için: 150 gr  un, 75 gr tozşeker,  75 gr margarine (eritilmiş), 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için:  3 Yumurta, 200 gr. şeker, 4 kutu labne (BIM’in büyük boy labneleri olursa, 3 kutu), 1 paket Dr. Oetker vanilyalı pudding (toz halinde ilave edilir), 500 ml süt, 1 limonun rendelenmiş kabuğu (olmasa da olur) .
Yapılış: Tabanı için bütün malzemeler karıştırılır ve pasta kabının dibine eşit olarak yayılır (biraz bisküvi kırıntısı gibi olması normaldir). İçi için bütün malzemeler iyice çırpılıp, pasta kabına, taban hamurunun üstüne dökülür. Bu karışım çok cıvık olur, bu normaldir. Fırında pişince sertleşiyor. 175 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişer. Pasta fırında kabarıp, kenarları çatlayabilir. Bu sorun değil. Soğuduğu zaman kabarıklığı iniyor ve normal şeklini alıyor. Değişiklik olsun diye çeşitli meyveler de eklenebilir. Kolay gelsin ve afiyet olsun.
Benzer Tarifler Icin Tıklayın
Limonlu Cheesecake-Pismeyen Cheesecake
Portakalli Cheesecake
CheeseCake

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder