Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Elmali Kurabiye

Malzemeler:150 gr yumuşatılmış tereyağ,1 çay bardağı sıvıyağ,1 yumurta,1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı nişasta,1 su bardağı pudra şekeri,3 su bardağı un,1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya İçi;3 elma,2 çay kaşığı tarçın,4 yemek kaşığı tozşeker 
Üzeri için;2-3 yemek kaşığı pudra şekeri Yapılışı: Elmaları soyarak rendeledim, tavaya alarak şekeri ekleyelim ve kısık ateşte suyunu çekene kadar kavuralım. Ocaktan alınca tarçını ekleyelim. Bir kenarda soğumaya bırakalım. Diğer yandan hamur malzemelerini geniş bir kâseye alalım unumuzu ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak çorba kâsesi büyüklüğünde yuvarlak açalım. Yuvarlaklarımızın ortasına elmalı harçtan koyalım ve iki ucunu katlayarak ortada birleştirelim ( şekildeki gibi). Hafifçe yağladığımız tepside, 170 derecede, çok hafif pembeleşene kadar pişirelim. Piştikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder