Zeytinyağlı Bamya Yemeği

Tarifi daha önce vermiştim. İç anadolunun enfes yemeklerinden. Kökleri ta Selçuklulara uzanmakta. Konyadaki ismi Bamya Çorbası. Düğün yemeklerinde baş köşede yer tutar.
Malzemeler: Mevsiminde ise yarım kilo yaş bamya , kış mevsiminde ise 3 dizi kuru bamya,  2 limon, 1 büyük soğan, 1 diş sarımsak, 3 domates, İsteğe göre karabiber, 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılış: Kuru bamya ise 2-3 saat önceden bir limon sıktığınız ,limonlu suya ıslatılır. Sonrasında bamyalar süzülür, başları bıçakla kesilir. Soğan ve sarımsak ince ince doğranarak yağda hafif öldürülür.Sonra bamya ilave edilir ince doğranmış domates eklenir, ve suda eklenerek pişirme gerçekleştirilir. Kalan bir limonumuz piştikten sonra sıkılır.
( Çok limonlu sevmeyenler kaşıkla tadını kontrol ederek sıksınlar). İsteyenler tabağa aldığınız yemeğin üstüne karabiber serpebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler