Yoğurt Çorbası

Daha öncede yazmıştım...Çok seviyorum bu çorbayı.bu sefer süzme yoğurtla yaptım. üzerine nane değil sadece pulbiberli sos yaptım
https://turkmutfagicom.blogspot.com/2011/10/yogurt-corbas.html
Turkish Recipe
Malzemeler: Yarım su bardağı pirinç( Bazı yörelerde arpa şehriyesiylede yapılıyor), 4 çorba kaşığı sıvı yağ, 6 su bardağı et suyu veya normal su, 1 tutam tuz, damak tadına göre miktarını ayarlayabileceğiniz kırmızı pulbiber, 1 yumurta, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı un.
Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzerek tencereye alalım ve 1,5 su bardağı su ile iyice haşlayalım. Sonra kalan suyumuzu ekleyip 3-4 dakika kaynatalım.Diğer yandan, başka bir kapta, yoğurdu, unu, yumurtayı ve kaynayan çorbamızın suyundan 1 kepçe suyla iyice karıştıralım ve karışımı çorbaya ekleyelim. Karıştırarak çorbabımızı bir taşım kaynatalım ve altını kapatalım. Bir tavada sıvı yağımızı pulbiberle hafifçe kavurup , çorbamızın üzerinde gezdirelim. 
Dikkat: Çorbanın su miktarını kıvama göre arttırabilirsiniz.
2- English Recipe
Ingredients: 1/2 cup rice, 4 tablespoons of olive oil or butter, 6 cups beef broth or water , salt, dried red pepper, 1 egg, 1 cups yogurt, 1 tablespoon flour.
Firstly, Wash the rice and bring beef broth( 1,5 cups) or water ( 1,5 cups) and rice to a boil. Simmer over low heat until rice is cooked. Then, add the rest of the water. On the other hand, place flour,yogurt, egg and salt in a bowl and mix well.Then, gradually add to the boiling beef broth and rice and let it simmer for 20 minutes until the soup gets creamy. Melt the butter or olive oil in a small pan and add the pepper. Garnish the soup with this sauce before the serving.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler