Kolay Krem Karamel


Tarifi bir arkadaşımdan aldım. O nereden aldı bilemiyorum ; sonuç mükemmel
Malzemeler; 1 lt süt, 1 su bardağı şeker, 1 yumurta, 5 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 paket vanilya
Karamel için:1 su bardağı toz şeker
Yapılış; 1 su bardağı toz şekeri tencereye koyalım, kaşık değdirmeden karamelize edelim ve kabınıza yayalım ( ben borcamda yaptım ) siz kaseler kullanabilirsiniz. Bu tarifle 7-8 kase kullanabilirsiniz.
Daha sonra süt, nişasta, şeker ve yumurtayı el mikseriyle karıştıralım ve ocağa koyup muhallebi kıvamında pişirelim.
Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya ekleyerek 3-4 dk mixerle çırpalım. Daha sonra kaselere boşaltalım ve 1 gece buzdolabında bekletelim.
Servis edilecek tabağa boşaltmadan önce muhallebinin kenarlarını bıçakla kaptan kurtaralım ve servis tabağına ters çevirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler