Tava Böreği-Çıtır Börek

Çok pratik, dışı çıtır, içi su böreği kıvamındaki böreğe biz bayılıyoruz. Fırını çalıştırmadan tava ile iş görmeniz mükemmel. 
Malzemeler; 3 tane yufka,1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvıyağ, bir çay kaşığı tuz. 
Harç; Patatesli veya peynirli- maydonozlu harc veya kıymalı harç
Yapılışı : Tavayı 2 çorba kaşığı kadar sıvıyağ ile yağlayalım. Kalan süt ve yağı bir kasede çıpalım. Yufkalardan birini tavanın kenarından sarkacak şekilde tavaya yayalım. Üzerine sütlü harçtan sürelim. Diğer yufkayı üzerine yerleştirelim, onun da üzerine sütlü harçtan biraz ekleyerek harcımızı yayalım ( ben peynirli yaptım). Son kalan yufkayı da üzerine kapatıp yine sütlü harçtan sürelim.En son, en altta dışarı sarkıttığımız yufkayı içe kıvıralım, onun da üstüne sütlü karışımı sürelim ve tavanın altını ksıık ateş olacak şekilde açalım. Tavanın üstünü tencere kpağı ile kapatalımki içi pişsin. Kısık ateşte pişmeis çok önemli. 15 dakika piştikten sonra bir spatula ile böreği alt üst edelim, yani çevirelim, yine pişmeye bırakıalım. Iyice piştikten sonra ateşin altını kapatalım. Yanına güzel bir çay yakışır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler