Şifa Deposu İncir

750 den fazla çeşidi olan incir, Kuranı Kerimde zikredilen mübarek meyvelerdendir. Allahu Teâla Ayeti Kerimesinde: İncire ve Zeytine andolsunki ( Tin 1) buyurarak, nimetler içinde bu iki meyveden bahsetmektedir.

İncir, kolayca kana gecen %60 şeker, oldukça fazla miktarda protein ihtiva eder. Kükürt, bakir gibi minerallerle vitaminlerde fazladır. Bedenen ve zihnen çalışanlara çabucak güç ve kuvvet verir, her turlu yorgunlukları giderir. Hem bol enerji verir, hem de kasların ve sinir sisteminin gelişmesini ve tamirini sağlar. Vücut için gerekli maddeleri dengeli bir şekilde ihtiva eder. 

İncir, kanser oluşumunu önleyici maddeler ihtiva etmektedir. Besleyici ve mülayemet verici bir meyve olan incirin sindirimi kolay olduğu gibi, diğer yiyeceklerin sindirimini de kolaylaştırmaktadır. Mide ve bağırsakları yumuşatır ve uyarır, mide tembelliğini ve pekliğini giderir. İnatçı peklik için, bir bardak sütle parçalanmış üç incir ve bir avuç kuru uzumun şişirilip sabah aç karnına yenmesi çok faydalıdır. 

Bronşit, öksürük ve boğaz ağrısında 3-4 adet incir parçalanıp bir litre suda yârim saat kaynatılmalı ve ılık olarak cay gibi içilmelidir. Buna biraz kuru uzum ve hurmada katılırsa tesiri daha çok olur. 

Faydalı bir Terkip
Hafif ilik suda yıkanmış incirler, sapı koparılarak ve bir iki yerinden delinerek saf zeytinyağının içine koyulur. 10 gün kadar bekletildikten sonra sabahları kahvaltıdan önce bir iki tane yenir. Bu terkibe omur boyu devam edilmelidir. Basta felç olmak üzere birçok hastalıklara karşı kişiyi korur.
İncirli Tarifler
İncirli Sosyete Kek-İncirli Tatli

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık