Kızartma Mantı

Malzemeler: 6 su bardağı un, 2 yumurta, 1 cay kaşığı tuz, 1 cay bardağı su
İç malzemesi: 300 gr kıyma, 2 tane kuru soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 cay kaşığı kimyon, Yarım çay kaşığı karabiber, sıvı yağ, doğranmış maydanoz,
Kızartma Malzemeleri: 2 su bardağı sıvı yağ
Süslemek İçin: 1 su bardağı yoğurt, pul biber, 2 diş incecik doğranmış sarımsak, kuru nane  
Kıymalı Harç' ıHazırlanışı: Tavaya sıvı yağ ve ince ince doğranmış soğanı koyalım. Soğanlar hafifçe pembeleştikten sonra kıymayı, maydanozları ve baharatları ilave edelim.  
Mantının Hazırlanışı: Unu derin ve geniş bir kâseye alalım. Yumurtaları, tuzu ve suyu ekleyip iyice yoğuralım. Diğer yandan ayrı bir kâsede kıyılmış soğan, kıyma ve baharatı iyice karıştıralım. Hamurumuzu unladığımız tezgâhta yufka büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurdan küçük kareler kesip ortasına kıymalı harçtan koyarak mantı seklini vererek kapatalım. Bir tencereye sıvı yağı koyup ocakta kızdıralım. Daha sonra mantıları bu yağda kızartalım. Kızarmış mantıları servis yaparken üstüne yoğurt dökelim. Yağda kızdırılmış sarımsak ve pul biberle üzerini süsleyelim.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler