Kızartma Mantı
Malzemeler: 6 su bardağı un, 2 yumurta, 1
cay kaşığı tuz, 1 cay bardağı su
İç malzemesi: 300 gr kıyma, 2 tane
kuru soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 cay kaşığı kimyon,
Yarım çay kaşığı karabiber, sıvı yağ, doğranmış maydanoz,
Kızartma Malzemeleri: 2 su bardağı sıvı
yağ
Süslemek İçin: 1 su bardağı yoğurt, pul biber,
2 diş incecik doğranmış sarımsak, kuru nane
Kıymalı Harç' ın Hazırlanışı: Tavaya sıvı yağ
ve ince ince doğranmış soğanı koyalım. Soğanlar hafifçe pembeleştikten sonra kıymayı,
maydanozları ve baharatları ilave edelim.
Mantının Hazırlanışı: Unu derin ve geniş bir kâseye alalım. Yumurtaları, tuzu ve suyu
ekleyip iyice yoğuralım. Diğer yandan ayrı bir kâsede kıyılmış soğan, kıyma ve baharatı
iyice karıştıralım. Hamurumuzu unladığımız tezgâhta yufka büyüklüğünde açalım. Açtığımız
hamurdan küçük kareler kesip ortasına kıymalı harçtan koyarak mantı seklini
vererek kapatalım. Bir tencereye sıvı yağı koyup ocakta kızdıralım. Daha sonra
mantıları bu yağda kızartalım. Kızarmış mantıları servis yaparken üstüne yoğurt
dökelim. Yağda kızdırılmış sarımsak ve pul biberle üzerini süsleyelim.
Yorumlar
Yorum Gönder