Kolay Kol Böreği
Malzemeler: 4 adet yufka, 1/2 demet maydanoz, yarım kilo beyaz peynir, 1 yumurta akı, 1 cay bardağı sut, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 cay bardağı süt, tuz
Yapılış: Maydanozları incecik kıyalım, yumurta akı ve ezilmiş peynirle bir kâsenin içinde iyice karıştıralım. Ayrı bir kâsede su, süt ve yağı çırpalım. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayalım ve hazırladığımız su, yumurta yağ karışımı ile ıslatalım. İkinci yufkayı bu soslu yufkanın üzerine yerleştirelim. İç malzemeyi yufkanın orta kısmına koyalım ve rulo yapalım ve tepsiye dolayarak döşeyelim. İsterseniz ruloları belirli büyüklükte kesebilirsiniz. Diğer iki yufkayada aynı işlemleri yapalım. Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler kızarana kadar pişirelim.
Resimdeki Salatanın Tarifi:
Sebzeli Pirinç Salatası
Yorumlar
Yorum Gönder