Gelin Bohçası-Tavuklu ve Mantarlı Krep


Malzemeler

Krep Malzemeleri
2 yumurta, 1/2 su bardağı su, 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 su bardağı Un, 1/2 paket kabartma tozu, tava için sıvı yağ 

İç Malzemeleri
300 gr tavuk bonfile , 1 su bardağı ince ince doğranmış mantar, 2 çorba kaşığı bezelye, 1 tatlı kaşığı un, 1 tane soğan, 2 diş sarımsak, 2 tane kırmızıbiber, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, Tuz, Karabiber, kekik

Üzeri İçin: 2,3 tane yeşil soğan, üzeri için kasar rendesi ve 2 domates

Yapılış: Tavuklarımızı küçük küçük doğrayalım. Tavaya yağ, ince doğranmış sarımsak ince doğranmış soğan ve tavuklarımızı alalım ve kavuralım. Tavuk suyunu çekince mantarları ve ince ince doğranmış biberleri ilave edelim. Mantarlarda suyunu çekince bezelyeyi, unu ve  baharatları ilave ederek biraz daha kavuralım ve altını kapatalım.
Krep için tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırarak boza kıvamına getirelim. Yağlanmış teflon tavamızı iyice ısıtalım ve karışımdan bir parça alıp kepçeyle dökerek tavaya yayalım. Kreplerimizi onlu arkalı pişirelim. Pişen kreplerin içine tavuklu harçtan koyarak bohça gibi büzelim. Yeşil soğanları sıcak kaynar suyun içine batırıp çıkartalım ve kreplerimizin uçlarını bu soğan yapraklarıyla bağlayalım. Kreplerimizi fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine rendelenmiş kasar serpelim ve çok az domates rendeleyelim. 170 derece ısılı fırında kasarlar eriyene dek 5 dakika pişirelim.
Benzer Tarifler 
Pastırmalı Krep
Tavuklu Krep

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler