İncir Kavurması

Malzemeler: 15 adet kuru incir, 1/2 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı sıcak su, 1 çorba kaşığı tereyağı
Süsleme: Ceviz içi
Yapılış: İncirleri yıkayalım ve küp küp doğrayalım. İncirleri derin bir kaseye alalım ve üzerine sıcak su ekleyelim ve 1 saat kadar suda bırakalım. Daha sonra incirimizin suyunu süzerek suyu ve inciri farklı kaplara alalım. Diğer yandan tereyağını geniş bir tavada eritelim. İnciri ekleyerek 5 dakika kadar kavuralım. Daha sonra incir suyu ve tozşekeri ilave ederek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim. Daha sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Cevizle süsleyelim. İsterseniz kaymakla servis yapın çok güzel yakışıyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler