Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

28 Eylül 2013 Cumartesi

İncir Kavurması

Malzemeler: 15 adet kuru incir, 1/2 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı sıcak su, 1 çorba kaşığı tereyağı
Süsleme: Ceviz içi
Yapılış: İncirleri yıkayalım ve küp küp doğrayalım. İncirleri derin bir kaseye alalım ve üzerine sıcak su ekleyelim ve 1 saat kadar suda bırakalım. Daha sonra incirimizin suyunu süzerek suyu ve inciri farklı kaplara alalım. Diğer yandan tereyağını geniş bir tavada eritelim. İnciri ekleyerek 5 dakika kadar kavuralım. Daha sonra incir suyu ve tozşekeri ilave ederek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim. Daha sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Cevizle süsleyelim. İsterseniz kaymakla servis yapın çok güzel yakışıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder